STROLL-A-RAMA VOL. 4 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

De dansvorm ‘Stroll’ is eigenlijk rock’n’roll die op een wat trager tempo gespeeld en gedanst wordt. Het swingende genre werd in 1957 gelanceerd als een nieuwe dansrage waarbij de dansers in twee lijnen tegenover elkaar staan: aan de ene zijde de mannen en aan de andere kant de vrouwen. Elk gevormde koppel stapt daarna even uit de rij en doet een eigen dansje tussen de twee rijen dansers in. Deze dans werd in de jaren ’70 opnieuw populair gemaakt dankzij de succesfilms “American Graffiti” uit 1973 en “Grease” uit 1978. In 1990 werd de gelijkaardige ‘Jitterbug Stroll’ van de ‘Stroll’ afgeleid en in 2010 volgde nog een tweede afgeleide dans met ‘The Charleston Stroll’, een op het charleston-ritme swingende line dance.

Voor het vierde verzamelalbum in de serie ‘Stroll-A-Rama’ daalde ‘Atomicat Records’-samensteller Dee Jay Mark Armstrong nog eens heel diep af in zijn favoriete muziekkelder waar hij zijn enorme collectie van stokoude platen uit de jaren ’40, ’50 en ’60 van de vorige eeuw in die schatkamer heeft gestockeerd. Deze nieuwe zoektocht leverde 30 songs op uit de ‘Golden Years’ tussen 1953 en 1963 met dansbare nummers in rockabilly-, hillbilly-, bluesrock- en ‘doo-wop’-stijl. Trouw aan de filosofie van het succesvolle retroplatenlabel zijn de meeste nummers ook nu weer afkomstig van voor de meeste muziekliefhebbers onbekende vertolkers.

Toch herkennen we enkele bekende namen zoals die van Lloyd Price die het nummer “Who Coulda’ Told You (They Lied)” uit 1960 brengt en ook de naam van Lightnin’ Slim herkennen we. Van hem krijgt u op de eerste audiovideo het nummer “I’m Tired Waitin’ Baby” uit 1961 te horen. De tweede audiovideo is het liedje “Baby Workout” van Leroy Jones, de laatste bekende naam op deze tracklijst. Voor de overige 28 nummers uit deze plaat verwijzen we u graag naar dit vierde album in de unieke reeks “Stroll-A-Rama” van ‘Atomicat Records’.

(valsam)